Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

E-mail:

info@rijschoolleonbeekmans.nl

Bel ons:

06 - 47 88 0100

Op elke vraag een antwoord

Tip: Kijk eerst of jouw vraag hier onder al gesteld is. Zo niet dan kan je met het onderstaande formulier jouw vraag nog stellen.

1. Rijopleiding

Heb je vragen over de rijopleiding van Rijschool Leon Beekmans? Bekijk dan de Faq-pagina met de meeste gestelde vragen. Misschien staat jouw vraag hier ook tussen.

Geven jullie ook theorieles?

Nee. Wij zelf geven geen theorieles, maar wij kunnen jou wel advies geven waar je dat zou kunnen gaan volgen. Over het algemeen is de theorieopleiding een zelfstudie waarvoor wij wel een uitstekend lespakket hebben. Wij verkopen het iTheorie lespakket, het meest gebruikte lespakket in Nederland.

Hoe oud moet ik zijn om te mogen lessen?

Je kunt al rijlessen vanaf 16,5 jaar. Je moet echter wel 17 jaar zijn om examen te kunnen rijden. Daarna moet je 1 jaar lang onder begeleiding rijden van een coach.

Hoe vaak per week kan ik lessen?

Normaal les je 1x per week een dubbel lesuur (100 minuten). Als je jouw theorie-examen gehaald hebt kan/mag je meer keer per week lessen, maar dat moet je even overleggen met jouw instructeur, want het kan zijn dat er niet zoveel plaats is in zijn agenda.

Hoelang duurt een rijles?

Een enkele rijles duurt 50 minuten. Maar om te zorgen dat de lesstof goed behandeld en opgenomen wordt rijden wij altijd een dubbel lesuur. Dus 100 minuten.

Hoeveel rijlessen heb ik nodig?

Dat is een vraag die niet zo makkelijk te beantwoorden is. Dat is ook een beetje afhankelijk van de leerling. Ben je een snelle of een wat langzame leerling. Uitgaande van een gemiddelde leerling zou je moeten rekenen op ongeveer 45 à 50 rijlessen van 50 minuten. Dat zijn ongeveer 40 hele lesuren. Deze gemiddelde zijn uitgerekend door het CBR en de Bovag. Ook is het afhankelijk waar je les hebt. In een grote stad heb je meer rijlessen nodig dan op het platte land ( o.a. Zeeland, kop van Noord Holland, Achterhoek).

In welke auto doe ik examen?

Je rijdt in dezelfde auto jouw TTT/examen als waarin jij ook jouw rijlessen hebt gehad. Dat is makkelijker, want je kent immers deze auto.

Kan ik meteen beginnen met rijlessen?

Ja. Zodra jij na een gratis proefles hebt besloten om bij Rijschool Leon Beekmans te gaan rijlessen, kan je jouw eerste rijles afspreken met jouw instructeur. Hij bekijkt samen met jou wanneer het beste gereden kan worden volgens jouw en zijn agenda.

Kan ik op elk moment een rijles afzeggen?

Rijlessen dienen altijd minimaal 48 uur van te voren te worden afgezegd, anders zijn wij genoodzaakt de les door te berekenen.

Kan ik zonder theorie al gaan rijlessen?

Het verstandigste is dat je je theorie haalt aan het begin van je rijopleiding. Tijdens de rijlessen krijg je ook de theorieregels uitgelegd van je rijinstructeur. Op deze manier begrijp je de theorie tijdens het leren ook beter en kun je tijdens de praktijklessen de regels beter toepassen. Je moet jouw theorie-examen wel gehaald hebben voordat je jouw TTT of examen gaat rijden.

Kan/mag ik de rij-opleiding tussentijds, om welke reden dan ook , stop zetten?

Uiteraard is dat mogelijk. Als je om welke reden dan ook jouw rij-opleiding wilt/moet stop zetten, dan blijft jouw tegoed gewoon staan. Je kan dan weer beginnen wanneer het jou uitkomt en kan je gewoon verder gaan met jouw rij-opleiding. LET WEL: Het is niet aan te bevelen om te stoppen met de rij-opleiding, omdat je dan na een pauze weer opnieuw moet gaan wennen aan de auto en het verkeer. Misschien moet je ook opnieuw met de bijzondere verrichtingen beginnen. Wat inhoud dat je meer rijlessen nodig zult gaan hebben.

Moet ik bij een TTT/examen zelf naar het CBR komen?

Nee. Als jij een TTT/examen moet gaan rijden komt de instructeur jou gewoon 50 minuten van te voren thuis ophalen. Je kan dan op je gemak jouw stoel en spiegels instellen en daarna ga je nog ongeveer een half uurtje rijden om er weer in te komen. De instructeur zorgt er voor dat je ongeveer 15 à 20 minuten voor de TTT of het examen bij het CBR aanwezig bent. Daar kan je nog even acclimatiseren en wat drinken.

Wat houdt een proefles in?

In een proefles word je thuis opgehaald voor een les van 50 minuten. Tijdens deze les kun je alvast kennis maken met je vaste instructeur. Ook worden de beginselen van het autorijden uitgelegd, zoals:

 • Afstellen van de stoel en spiegels
 • De verschillende pedalen
 • Stuurmethodes
 • De schakelpook

Tijdens dit lesuur zal je ook je eerste meters op de weg gaan maken, waarna de instructeur je kan informeren hoeveel lessen je ongeveer nodig zult hebben.

Deze les is geheel vrijblijvend en kost helemaal niks. Je zit dus nergens aan vast.

Wat houdt het examengarantie in?

Wij zijn overtuigd van onze instructeurs en lesmethode. Mocht je niet slagen nadat je het aantal lessen hebt gevolgd dat Rijschool Leon Beekmans je heeft geadviseerd in je persoonlijke lesadvies voor categorie B, dan betalen wij je 1e herexamen. Zo bespaar jij € 245 op je rijexamen. Het examengarantie geldt voor iedere startende leerling (dat is iemand die nog nooit heeft gereden) en een proefles heeft gevolgd en zich heeft aangemeld voor rijlessen na 2 april 2014.

Voorwaarden

Om voor deze examengarantie in aanmerking te komen heb je:

 • een proefles gevolgd;
 • het advies van de rijinstructeur, vwb het aantal lessen en de lestermijn, gevolgd bij Rijschool Leon Beekmans;
 • voldaan aan de financiële verplichtingen;
 • het vereiste en nog geldige theoriecertificaat behaald en in je bezit;
 • de instructies gedurende de opleiding opgevolgd.
 • De rijschool behoudt zich het recht voor om tijdens de opleiding het advies aan te passen als de omstandigheden hierom vragen. Dit houdt ook in dat de examengarantie hierop aangepast wordt. Het laatst afgegeven advies is bindend voor de examengarantie.
 • Het gratis herexamen is alleen van toepassing als de Eigen Verklaring naar waarheid is ingevuld.
 • De rijopleiding mag niet meer dan 3 weken achtereen onderbroken worden.
 • Het gratis herexamen dient binnen 10 weken na het eerst afgelegde rijexamen te worden afgelegd.
 • Het gratis herexamen is van toepassing als het advies van de rijinstructeur voor wat betreft het aantal rijlessen tussen het eerste en tweede examen en/of TTT daadwerkelijk wordt gereden.
Wat is een Tussentijdse Toets?

De tussentijdse toets (TTT) is een rijtest die verloopt als een echt examens en wordt afgenomen door een examinator van het CBR.

Het is een goede gelegenheid om alvast te wennen aan het rijexamen; het kan je helpen om eventuele nervositeit weg te nemen. De examinator van het CBR beoordeelt je rijvaardigheid.

Tijdens de toets worden alle examenonderdelen onder de loep genomen en getoetst volgens de officiële exameneisen. Je instructeur rijdt mee. De TTT duurt even lang als een rijexamen. Na afloop van de toets krijg je een advies over de examenonderdelen waaraan je nog extra aandacht moet besteden.

Als je de bijzondere manoeuvres in de TTT voor de auto goed uitvoert, krijg je vrijstelling voor dit onderdeel tijdens het eerstvolgend examen. Je slagingskans vergroot je met +/- 20%

Wat moet ik meenemen naar mijn TTT/examen?

Nadat jij het examen of TTT hebt gereserveerd, krijg je automatisch per mail jouw uitnodiging toegestuurd. Bewaar deze goed want die heb je nodig bij de TTT of  het examen. Om jouw TTT/examen te kunnen en mogen rijden dien je een geldig legitimatiebewijs, de uitnodiging voor het examen/TTT en het ingevulde zelfreflectieformulier mee te nemen. Over het algemeen heeft de instructeur de uitnodiging voor de TTT of het examen zelf bij zich. Controleer dat wel altijd, want jij zelf bent verantwoordelijk voor deze papieren.

Word ik thuis opgehaald of kan dit ook op een andere plek zijn ?

Natuurlijk wordt je thuis opgehaald en/of afgezet, maar als het jouw beter uitkomt om b.v. op school, bij een vriend(in) of op het station opgehaald of afgezet te worden doen we dat ook. Zolang het maar binnen de regio van de rijschool blijft.

2. Financieel

Betaal ik extra bij termijnbetaling?

Nee. Als je besluit om in termijnen te betalen komen daar GEEN extra kosten zoals ‘administratiekosten’ bij kijken. Wij zijn een rijschool en geen administratiekantoor.

Hoe kan ik betalen?

Als je eenmaal besloten hebt welk lespakket je neemt en deze gegevens staan ook in onze administratie, krijg je automatisch een factuur per e-mail toegestuurd.

Bij deze factuur zit een link naar iDeal waarmee je rechtstreeks in de beveiligde betaalomgeving van jouw bank komt. Als je via iDeal betaalt wordt dat rechtstreeks in onze administratie verwerkt en krijg jij een bevestigingsmail van jouw betaling. Hoe makkelijk wil je het hebben? Als je geen iDeal gebruikt, kan je natuurlijk ook gewoon overschrijven. Vermeld dan wel altijd het factuurnummer.

Wij nemen in principe GEEN contant geld aan in de auto.

Kan ik in termijnen betalen?

Ja. Alle lespakketten kan je in maximaal 3 termijnen betalen. Behalve het Go Super en het Go Compleet pakket. Deze pakketten mag je in maximaal 4 termijnen betalen. Uiteraard is er de mogelijkheid voor wat aanpassingen in deze termijnen. Dat gebeurd altijd in overleg met de instructeur.

Wanneer moet ik betalen?

Je ontvangt altijd automatisch een factuur per mail, die je VÓÓR de betalingstermijn moet hebben voldaan. Ook als je in termijnen betaalt is dit de regel. 

Heb je nog vragen die niet hierboven beantwoord zijn? Stel ze gerust en wij zullen z.s.m. antwoorden.

Klik hier voor het contactformulier

Back to top