Aantal jonge automobilisten verdubbeld

Het aantal jongeren die vervroegd hun rijbewijs halen is het afgelopen jaar verdubbeld. Bij het experiment 2toDrive, dat 3 jaar geleden van start ging, kunnen jongeren vanaf hun 17e verjaardag rijexamen doen. Wanneer ze slagen mogen ze tot hun 18e onder begeleiding de weg op.

Steeds populairder
In de 3 jaar dat het experiment loopt hebben ruim 80.000 jongeren meegedaan. Bijna de helft van de deelnemers deed het afgelopen jaar examen. Volgens een woordvoerder van Stichting Team Alert, dat de communicatie van het experiment verzorgt, is dat duidelijk een teken dat de proef steeds populairder wordt. 


Daling ongevallen
2toDrive is opgezet na het succes van begeleid rijden in Duitsland. Daar leidde het tot een forse daling van het aantal ongevallen en verkeersovertredingen onder jongeren. 


Verkeersslachtoffers

Het is de bedoeling dat met 2toDrive ook het aantal verkeersslachtoffers in Nederland afneemt. Op dit moment doet Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) onderzoek naar het succes van het experiment. Volgens Team Alert zijn de resultaten veelbelovend. Volgend jaar worden de resultaten bekendgemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *